NL EN
Demo aanvragen Gratis versie aanvragen
Nieuws detail
Het laatste nieuws

Milieuprestatieberekening Gebouw (MPG) wordt gehandhaafd!

Milieuprestatieberekening Gebouw (MPG) wordt gehandhaafd!

De Milieuprestatieberekening Gebouw wordt per 1 januari 2018 gehandhaafd. De grenswaarde is nu €1/m2 per jaar, maar deze grenswaarde zal de komende jaren steeds lager worden. Dat betekent .....

nogal wat voor aannemers en producenten van bouwmaterialen. Aannemers krijgen immers alleen een bouwvergunning als de MPG berekening is gemaakt en het resultaat onder grenswaarde ligt van €1/m2.

Actiever selecteren van bouwmaterialen

Aannemers gaan dus veel actiever zoeken naar bouwmaterialen die hen helpen die mpg eis te halen. Kosten blijven belangrijk maar ook de milieuprestatie van materialen gaat steeds zwaarder wegen. Een aannemer wil immers zo kosteneffectief mogelijk onder de MPG eis blijven. Die milieuprestatie van materialen vindt de aannemer in de Nationale Milieudatabase. Als de aannemer bijvoorbeeld uit 10 soorten cement kan kiezen dan zal naast de kosten steeds vaker de milieuprestatie de doorslag geven.

 Bouwmaterialen

Als producent van bouwmaterialen heb je er alle baat bij om de bouwbedrijven te helpen de MPG eis te halen. Je doet dat door bouwmaterialen zo duurzaam en kosteneffectief mogelijk te produceren en in de Nationale Milieudata te laten opnemen. Een aannemer kan dan beter kiezen en zo de MPG grenswaarde beter halen.

 EcoChain software en MPG

Met de software van EcoChain kan je simpel en snel de milieuprestaties van de gehele productfolio doorrekenen. Deze berekeningen zijn goedgekeurd voor de Nationale Milieu database.

Join the worldwide movement, Join the eco chain!

Klanten