NL EN
Demo aanvragen Gratis versie aanvragen
LCA

LCA

LCA revolutionair anders
LCA

Levens Cyclus Assessment

Met een Life Cycle Assessment (LCA) maakt u de milieuprestaties van producten inzichtelijk. Een enkele LCA neemt gemiddeld enkele maanden in beslag. Als producteigenschappen veranderen klopt de LCA niet meer en moet er vaak een nieuwe LCA worden gemaakt die afhankelijk van de complexiteit tussen de € 12.000 en € 20.000 kost.

Productfolio

Bedrijven willen vaak inzicht in de milieuprestaties van hun hele portfolio. In die gevallen blijken de huidige LCA methoden onpraktisch en zeer kostbaar. Van elk product moet immers een nieuwe LCA gemaakt worden die bovendien snel kan verouderen.

Productfolio
EcoChain

EcoChain

De milieumanagement software van EcoChain biedt door haar methode ‘Activity Based Footprinting’ revolutionair andere opties voor LCA. Zijn de data eenmaal ingevoerd dan kan met één druk op de knop voor elk product een LCA worden gemaakt. Een kwestie van minuten in plaats van maanden of jaren.

Continue monitoring

Een LCA uit EcoChain veroudert niet. Voer je nieuwe gegevens in, bijvoorbeeld een nieuw verpakkingselement of een schonere energiebron en het programma rekent dat meteen door. Met een druk op de knop heb je dan meteen alle actuele LCA’s. En dat alles tegen een fractie van de kosten van een enkele LCA.

Continue monitoring

Speciaal LCA pakket

EcoChain is een milieumanagement programma waarvan Life Cycle Assessment een onderdeel is. Wil je alleen maar een enkele LCA maken dan is ‘EcoChain LCA-only’ de oplossing. Neem daarvoor contact met ons op.

Speciaal LCA pakket

Join the worldwide movement, Join the eco chain!

Klanten