NL EN
Demo aanvragen Gratis versie aanvragen
Ketentransparantie

Sneller verduurzamen door ketentransparantie

Meer dan 80% impact door producten van uw toeleveranciers

Ketentransparantie en carbon footprint

In de maakindustrie vindt zo’n van de 80%milieubelasting plaats voordat uw machines draaien. De leveranciers van uw energie, grondstoffen en halffabrikaten bepalen gemiddeld zo’n 80% van de carbon footprint van je product. Ketentransparantie is de manier om daar grip op te krijgen.

Eisen voor ketentransparantie

Ook standaarden en protocollen als EPD, GRI, CDP en het GHG protocol vereisen ketentransparantie. Tot nu toe ontbreekt een tool om dat snel en efficiënt in te richten. Bovendien zijn bedrijven huiverig om concurrentiegevoelige informatie te delen. Met EcoChain is daar nu verandering in gekomen.

Ketenpartners

Met EcoChain kunnen alle ketenpartners samen sneller verduurzamen. Als producent zie je in een oogopslag welke toeleveranciers in de keten het meest duurzaam zijn. Maar ook welke verbeteringen bij de ketenpartner effect heeft op de milieuprestaties van je product.

Concurrentiegevoelige informatie

De zichtbare resultaten zijn niet meer te herleiden tot gevoelige informatie. Met EcoChain wordt concurrentiegevoelige informatie effectief afgeschermd. Daarmee wordt een belangrijke drempel voor ketentransparantie weggenomen.

Join the worldwide movement, Join the eco chain!

Klanten